Αναζήτηση

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Το πρώτο άρθρο για το 2021 το αφιερώνω σε όλους-ες εσάς.


Εκπαιδευτικού Π.Ε. 70


Άρθρο μου στον Ευβοϊκό Τύπο στις 12/2/2020

Είναι αλήθεια πως η χρονιά που μας πέρασε ήταν ιδιαίτερα επίπονη και δύσκολη για τη χώρα μας, αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη γενικότερα.


Στη χαραυγή του 2021 αυτό που κρατάμε, πέρα από την υγεία, είναι η αισιοδοξία και οι φίλοι, διαδικτυακοί και μη. Οι σχέσεις των ανθρώπων προσομοιάζουν με αυτές του σύμπαντος. Γύρω από το άστρο μας, που είναι η οικογένεια, κινούνται οι συγγενείς μας και οι πολύ κοντινοί μας φίλοι. Λίγο μακρύτερα βρίσκονται όσοι ζουν στην ίδια περιοχή με εμάς και συνεργάζονται μαζί μας, κ.ο.κ. Ένα καινούργιο παράλληλο σύμπαν που ανακαλύφθηκε πρόσφατα είναι αυτό του Web2. Με τη συνδρομή του διαδικτύου οι άνθρωποι έρχονται σε επαφή, γνωρίζονται και ανταλλάσσουν πληροφορίες και απόψεις. Μιλάμε πραγματικά για ένα χρήσιμο εργαλείο για να επικοινωνούμε με άτομα που έχουμε χαθεί από καιρό ή και να γνωρίζουμε ανθρώπους που μέχρι πρότινος η ύπαρξή τους μας ήταν άγνωστη. Μία ζωντανή και πραγματική επανάσταση.


Με τη βοήθεια αυτών των ανθρώπων μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις, να διαφωνήσουμε, να έρθουμε πιο κοντά και να κρατάμε ζωντανές αναμνήσεις από τα έτη που μας πέρασαν οι οποίες γαληνεύουν την ψυχή μας. Την ίδια στιγμή, η αναγνώριση και η αγάπη που μπορεί να σου προσφέρουν οι συζητήσεις και οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξόχως σημαντικές για να συνεχίσεις το έργο σου με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη, σε όποιον τομέα και αν ανήκεις. Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα να μπλοκάρεις και να διαγράψεις άτομα τα οποία σε γεμίζουν με αρνητική ενέργεια. Μπορείς όμως να διαχέεις τα πιστεύω σου και τις απόψεις σου στο ευρύτερο κοινό, να συμβουλεύεις με βάση τον επαγγελματικό σου βίο και να ασχοληθείς με πράγματα για τα οποία έχεις έντονο ενδιαφέρον, αλλά ήταν αδύνατον να τα ανακαλύψεις από όλες τις πλευρές τους. Φυσικά όλα αυτά παλαιότερα θα φάνταζαν επιστημονική φαντασία και αποτελούσαν το ζητούμενο και διακαή πόθο.


Αυτό είναι και το νόημα και για αυτό αφιερώνω το πρώτο άρθρο του 2021 σε όλους εσάς που το διαβάζετε. Όταν ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια πριν πέντε χρόνια, στα σπάργανα ακόμα, αρχίσαμε σιγά-σιγά να αρθρογραφούμε και με τον καιρό αυτό έγινε συνήθεια. Με τη συνδρομή φίλων και συναδέλφων πολλά  άρθρα δημοσιεύτηκαν σε τοπικές εφημερίδες  & sites. Αυτοσκοπός βέβαια της όλης προσπάθειας δεν είναι αυτός, αλλά η επαφή μαζί σας, η ανταλλαγή απόψεων που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες, ακόμη κι αν καμιά φορά διαφωνείτε, λογικό, θεμιτό και αναπόφευκτο 😉. 


Συνεχίζουμε λοιπόν και παράγουμε έργο αφήνοντας μία μικρή παρακαταθήκη στον τεράστιο όγκο πληροφοριών που μας συνοδεύει τη σημερινή ημέρα με την προσωπική μας υπογραφή και αγάπη. Να είστε καλά όλοι και να δημιουργείτε πάντα μέσα από την καρδιά σας αυτά που σας εκφράζουν…


Με εκτίμηση

Μιλτιάδης Κοτζιάμπασης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου