Αναζήτηση

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

Αισιοδοξείτε! Το 2021 έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι καλύτερο…


Εκπαιδευτικού Π.Ε. 70




Άρθρο μου στον Ευβοϊκό Τύπο στις 5/1/2020
Για καλύτερη θέαση σε κινητό, μπορείτε να το γυρίσετε οριζόντια.

Όταν οι άνθρωποι βιώσουν μία μεγάλη δυσκολία, μία έντονη δοκιμασία, τότε είναι λογικό η ψυχολογία τους να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό προς την αρνητική κατεύθυνση. 

Σε τέτοιες καταστάσεις οδηγούμαστε σε αυτό που ονομάζουμε αυτοεκπληρούμενη προφητεία, καθώς οτιδήποτε δύσκολο και επικίνδυνο είναι να μας συμβεί θεωρούμε ότι οφείλεται πλέον στην κακοδαιμονία μας και στην κακή μοίρα που μας κυνηγάει το τελευταίο διάστημα. Κάτι τέτοιο παρατηρούμε στις μέρες μας σε πολλούς ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν ότι το 2021 θα είναι ακόμη χειρότερο. Έχουν φτάσει μάλιστα στο σημείο να επικαλούνται τον Νοστράδαμο και να λένε πως θα έχουμε πτώση από αστεροειδείς στη Γη ή ότι θα μας επιτεθούν ζόμπι και ούτω καθεξής. 

Πού βρίσκεται όμως η αλήθεια; Τις περισσότερες φορές είναι κρυμμένη μέσα στις πιθανότητες. Ο νόμος τους λέει πως είναι πολύ δύσκολο να επαναληφθεί μία καταστροφή δύο φορές η μία πίσω από την άλλη. Η αλήθεια είναι ότι αυτό που ζούμε συμβαίνει μία φορά στα 100 χρόνια. Η πιθανότητα η επόμενη χρονιά να είναι ακόμη πιο δύσκολη είναι πολύ μικρή. Φυσικά οι προβλέψεις πολλές φορές διαψεύδονται. Ωστόσο, στα μαθηματικά οι νόμοι είναι αμείλικτοι. Σαφέστατα μπορείτε να κερδίσετε το τζόκερ, αλλά οι πιθανότητες είναι εναντίον σας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει για την επόμενη χρονιά. Υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί κάτι πολύ χειρότερο, αλλά πολύ περισσότερες τα πράγματα να βελτιωθούν. Ο ερχομός των εμβολίων, η ανοσία που αναπτύσσει ο πληθυσμός με τον χρόνο, η οικονομική ανάπτυξη που αναμένεται, καθώς και η σταδιακή απελευθέρωση από τους περιορισμούς, είναι εξαιρετικά πιθανό να παίξουν καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της ψυχολογίας και να οδηγήσουν σε αύξηση της ευεξίας μας. 

Το μόνο που κερδίζουμε λοιπόν διαβάζοντας αρνητικές προφητείες ή ενισχύοντας τα αρνητικά μας συναισθήματα είναι να πέφτουμε σε μία δίνη η οποία μας βυθίζει όλο και περισσότερο και μας οδηγεί σε καταστάσεις πανικού και παραλογισμού. Καταστάσεις οι οποίες μόνο αρνητική κατάληξη μπορεί να έχουν. Κλείστε λοιπόν αυτές τις μέρες για λίγο την τηλεόραση και τα αυτιά σας σε οτιδήποτε κακό κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, κάντε πράγματα που αγαπάτε, βγείτε μία βόλτα με την οικογένειά σας ή με τον κολλητό σας και αναλογιστείτε για πόσο καιρό μπορεί να κρατήσει μία καταιγίδα. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας παραπέμψω σε ένα παλαιότερο άρθρο μου το οποίο νομίζω ότι τώρα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ: 

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχηθώ μία χρονιά γεμάτη υγεία, που είναι και το ζητούμενο στις μέρες μας, γεμάτη αισιοδοξία, επιτυχίες και να μην ξεχνάτε να προσφέρετε στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Κάποια στιγμή η ζωή μπορεί να σας τα γυρίσει διπλά και τριπλά πίσω, αλλά και αυτό να μη συμβεί, στο τέλος της ημέρας θα είστε περήφανοι για τον εαυτό σας και γεμάτοι ευγνωμοσύνη αφού θα έχετε κατανοήσει και θα έχετε εκτιμήσει όλα όσα σας προσφέρονται, αλλά και όσα μπορείτε να προσφέρετε εσείς στους άλλους, φυσικά στο μέτρο των δυνατοτήτων σας, ώστε να βάλετε ένα λιθαράκι για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος… 


Το 2020 περνάει και θα μείνει στην ιστορία, το 2021 έρχεται για να αντιστρέψει την κατάσταση και να αφήσει τον χρόνο να απαλύνει τις πληγές μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου