Αναζήτηση

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Eν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν; Δυστυχώς, όχι στο χρηματιστήριο…

Eν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν*;  Δυστυχώς, όχι στο χρηματιστήριο…

Του Μιλτιάδη Κοτζιάμπαση


Δεν υπάρχει αμφιβολία, πως για να έχουμε επιτυχία στο καθετί που κάνουμε στη ζωή μας, χρειάζεται σκληρή προσπάθεια, ταλέντο και ,φυσικά, τύχη. 

 Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που κάποιος-α  αρνείται να εκτελέσει εργασία ή να προσφέρει υπηρεσία αν δεν εισπράξει πρώτα το αντίτιμο. Το χρηματιστήριο δεν ανήκει σίγουρα στη συνομοταξία αυτών των περιπτώσεων. Οι ατελείωτες ώρες μελέτης, το άγχος της επιλογής, η απόκτηση γνώσεων πάνω στο οικονομικό και πολιτικό γίγνεσθαι συμβάλλουν στην επίτευξη ενός αποτελέσματος που, έτσι και αλλιώς από τη φύση του, δεν μπορεί να είναι ποτέ βέβαιο.

  Ωστόσο, όλα τα παραπάνω αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για να μην  κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά και για να περιορίσουμε τις πιθανότητες αποτυχίας. Τα κέρδη που θα εισπράξουμε από τις μελετημένες επιλογές και τα μερίσματα, μπορεί να μην οδηγούν σε εξωφρενικές αποδόσεις, αλλά μας βοηθούν να διάγουμε έναν ήρεμο βίο διατηρώντας την αξία των όποιων κεκτημένων λίγων ή πολλών. 

Σε αντίθετη περίπτωση, δεν υπάρχει κανένας λόγος να ασχοληθούμε με το χρηματιστήριο. Υπάρχει το στοίχημα, το τζόκερ και στην τελική το καζίνο…

Η επιτυχία στον κόσμο των αγορών αποτελεί μια πύρρεια νίκη. Έχεις να αντιμετωπίσεις όλους τους άλλους και μαζί τον εαυτό σου. Στο αχανές πλέον αυτό σύστημα είναι πολύ πιο δύσκολο μεμονωμένα άτομα να επηρεάσουν τις χρηματαγορές. Άρα το ενδιαφέρον πρέπει να στραφεί στη μαζική ψυχολογία. Παρατηρήστε τον κόσμο γύρω σας, αφουγκραστείτε τα θέλω του και τις ανάγκες του, οραματιστείτε μέσω της φαντασίας σας τους τομείς που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο μέλλον… Επενδύστε σε αυτούς και κάντε υπομονή….

Πάρτε τις πιθανότητες με το μέρος σας και η ανταμοιβή των κόπων σας αργά ή γρήγορα θα φανεί. Μην ξεχνάτε πως το χρηματιστήριο είναι ο πιο αξιοκρατικός χώρος. Μπορεί να σας οδηγήσει στην κορυφή, μπορεί όμως να καταλήξετε και στην αγυρτεία… 

Καλό σας Σαββατοκύριακο…

M.K


* Η φράση αυτή λέγεται για κάποιον-α  που αρνείται να εκτελέσει εργασία ή να προσφέρει υπηρεσία αν δεν εισπράξει πρώτα το αντίτιμο η την αμοιβή. Παραπέμπει στην εκκλησιαστική γλώσσα, και προφανώς ξεκίνησε από ιερέα που ζήτησε προκαταβολικά την πληρωμή της ιεροπραξίας. (http://lexilogia.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου