Αναζήτηση

Κυριακή 29 Αυγούστου 2021

Ο άνθρωπος μέσα του έχει αστείρευτες δυνάμεις.


 (Π.Ε 70)

*Για καλύτερη θέαση από κινητό, παρακαλώ να γυρίσετε την οθόνη οριζόντια...


Πραγματικά τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία δώδεκα χρόνια στη χώρα μας, αλλά και τα όσα συμβαίνουν σε χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν απίστευτες δυσκολίες, αποτελούν ζωντανό παράδειγμα για το πώς ο άνθρωπος μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμα και στις πιο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.


Πολλές φορές, οι ίδιοι μπορεί να νιώθουμε αδύναμοι ή να εγκαταλείπουμε την προσπάθεια χωρίς να παλεύουμε περαιτέρω. Αυτό όμως μας κάνει μαλθακούς και μας οδηγεί σε μία ζωή στάσιμη. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές είναι αναγκαίο να βγάζουμε τη δύναμη που υπάρχει ακόμη και υποσυνείδητα μέσα μας και να λέμε στον εαυτό μας τη μαγική φράση: "Μπορείς και θα τα καταφέρεις". 


Τα εμπόδια που θα βρούμε μπροστά μας είναι αναρίθμητα και πολλές φορές φαντάζουν ανυπέρβλητα. Από το σοκ της γέννησης, μέχρι τις συνεχόμενες εξετάσεις, τον απογαλακτισμό από την οικογένειά μας, τις απογοητεύσεις ερωτικές και μη, τις οικονομικές δυσκολίες, τα άγχη που πηγάζουν με τη δημιουργία μιας οικογένειας, τα προβλήματα υγείας που ενσκήπτουν μεγαλώνοντας, τους μαύρους κύκνους που μπορεί να οδηγήσουν σε αιφνίδια γεγονότα που θα μας συνταράξουν έως τις τελευταίες μας στιγμές, αγωνιζόμαστε και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.


Η ζωή είναι ένα πέρασμα συνεχόμενων καταιγίδων και λιακάδων. Άλλοτε η κακοκαιρία διαρκεί και άλλοτε η καλοκαίρια κυριαρχεί. Στις καλές στιγμές όλοι και όλες πετάμε στα σύννεφα και νιώθουμε πανίσχυροι. Οι άσχημες στιγμές είναι όμως αυτές που μπορεί να μας λυγίσουν και στο τέλος να μας γονατίσουν. Όταν θα έρθει λοιπόν εκείνη η αποφράδα ώρα, θυμηθείτε όλους εκείνους και εκείνες που με τις αστείρευτες δυνάμεις τους οδήγησαν τον πολιτισμό μας και τη ζωή μας στο σημείο που έχει φτάσει σήμερα. Θυμηθείτε το τι πέρασαν οι παππούδες σας τον προηγούμενο αιώνα που η ειρήνη ήταν κάτι άγνωστο…


Αν τα εμπόδια που βρίσκονται τώρα μπροστά σας σας φαίνονται απίστευτα μεγάλα, θυμηθείτε πως ο εχθρός του κακού είναι το χειρότερο. Δουλέψτε την αντίστροφη ψυχολογία και υποβάλλετε τον εαυτό σας σε μία συνεχόμενη ροή χαράς. Αν το επιτύχετε αυτό, θα περάσετε πολύ ευκολότερα μέσα από την κακοκαιρία και ο χρόνος θα σας φανεί λιγότερος. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύετε να εγκλωβιστείτε σε μία δίνη συνεχόμενης κατήφειας.


Θα ήθελα να κλείσω το σημερινό μου άρθρο με μία φράση που έλεγε ένας αδερφός του παππού μου που εγώ δεν πρόλαβα να τον γνωρίσω αλλά την έχω ακούσει από τους δικούς μου και κατά την άποψή μου θα πρέπει να είναι η οπτική που θα έχετε για τις δυσκολίες που ορθώνονται μπροστά σας: " Εγώ γελώ τους δώδεκα και αυτοί γελούν εμένα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου