Αναζήτηση

Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023

Πώς πιάνουμε λαβράκια


  Το μεγαλύτερο μου λαβράκι

Μιλτιάδης Κοτζιάμπασης

Το ψάρεμα του λαβρακιού είναι δημοφιλές για πολλούς ψαράδες. Δεν είναι μόνο διασκεδαστικό και προκλητικό, αλλά έχει επίσης ως αποτέλεσμα ένα νόστιμο ψάρι. Αν θέλετε να πιάσετε λαβράκι, τότε υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα βασικά για το πώς να πιάσετε ένα τέτοιο ψάρι.


Μηχανισμός

Πριν βγείτε έξω για να πιάσετε λαβράκι, είναι σημαντικό να έχετε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Θα χρειαστείτε ένα μηχανισμό 2.500 -3.000,νήμα 0,8 με 1,2 και ισχυρή πετονιά για παράμαλλο, κατά προτίμηση fluorocarbon (0,26 με 0,31 mm διάμετρο) , και ένα καλάμι για τεχνητά σε βάρος 10-35gr. Τα λαβράκια είναι δυνατοί μαχητές και δεν θέλετε να ρισκάρετε να σπάσει το νήμα η ή πετονιά σας. Βεβαιωθείτε ότι τα αγκίστρια σας είναι αιχμηρά και το κατάλληλο μέγεθος για τα ψάρια που στοχεύετε, όπως και οι κόμποι σας δυνατοί. 


Τοποθεσία

Το να γνωρίζετε πού να βρείτε λαβράκι είναι ζωτικής σημασίας για ένα επιτυχημένο ψάρεμα. Το λαβράκι βρίσκεται συνήθως σε βραχώδεις περιοχές, ναυάγια και υφάλους. Εκβολές ποταμών και λασπώδεις ακτές είναι τα αγαπημένα τους μέρη. Επίσης τα συναντάμε και σε λιμάνια, αλλά εκεί είναι πιο πονηρεμένα. Αυτές οι περιοχές προσφέρουν καταφύγιο και τροφή στο λαβράκι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν βυθόμετρο ψαριών, αν έχετε βάρκα, για να τα εντοπίσετε πιο εύκολα.


Δόλωμα

Τα λαβράκια τρώνε κυριολεκτικά τα πάντα και θα φάνε μια ποικιλία από δολώματα. Καλαμάρια, μύδια και μικρά ψάρια είναι δημοφιλείς επιλογές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τεχνητά επιφανείας και βυθιζόμενα, αλλά και σιλικόνες. Όταν χρησιμοποιείτε ζωντανό δόλωμα, βεβαιωθείτε ότι είναι φρέσκο και ζωηρό για να τραβήξετε την προσοχή τους.


Τεχνική

Μόλις βρείτε μια καλή τοποθεσία και έχετε έτοιμα τα εργαλεία και το δόλωμα σας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε το ψάρεμα. Μια αποτελεσματική τεχνική για να πιάσετε λαβράκι είναι το wakl the dog. Αυτό περιλαμβάνει να ρίξετε το ψαράκι σας και να το φέρνετε ζικ ζακ, κάνοντάς την να μοιάζει με πληγωμένο δόλωμα. Επίσης σιλικόνες με σταθερή ανάκτηση τα τρελαίνουν... Θα γράψουμε περισσότερα σε επόμενο άρθρο. 


Κανονισμοί

Πριν βγείτε έξω για να πιάσετε λαβράκι, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τους κανονισμούς αλιείας σχετικά με τα όρια αλιευμάτων και τα όρια μεγέθους. Είναι σημαντικό να ακολουθούμε αυτούς τους κανονισμούς για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της αλιείας.


Συμπερασματικά, το να πιάνεις λαβράκι μπορεί να είναι μια τρομερή εμπειρία για κάθε ψαρά. Χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, γνωρίζοντας πού να βρείτε τα ψάρια, χρησιμοποιώντας το σωστό δόλωμα και εφαρμόζοντας τις σωστές τεχνικές, μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας. Θυμηθείτε να ακολουθείτε πάντα τους κανονισμούς αλιείας για την προστασία της αλιείας για τις μελλοντικές γενιές. 

Καλό ψάρεμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Αρχειοθήκη ιστολογίου